top of page

Μυστήριο στην Αργεντινή: Ναυτικοί κόλλησαν κορονοϊό ενώ ήταν 35 ημέρες στη θάλασσα


Η χώρα προσπαθεί να λύσει αυτό το μυστήριο καθώς οι ναυτικοί είχαν μπει σε καραντίνα πριν αποπλεύσουν, ενώ μια περίοδος επώασης του ιού τόσο μεγάλη δεν αναφέρεται πουθενά στις έως τώρα μελέτες

Αντιμέτωπη με ένα ιατρικό μυστήριο βρίσκεται η επιστημονική κοινότητα της Αργεντινής: επτά ναυτικοί μολύνθηκαν από τον νέο κορονοϊό μολονότι βρίσκονταν επί 35 ημέρες στη θάλασσα και όλα τα μέλη το πληρώματος είχαν εξεταστεί και βρεθεί αρνητικά πριν αποπλεύσει το αλιευτικό τους.

Το Etchizen Maru επέστρεψε στο λιμάνι αφού ορισμένοι από τους αλιείς παρουσίασαν συμπτώματα της Covid-19, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γης του Πυρός, της νοτιότερης επαρχίας της Αργεντινής. Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι εντοπίστηκαν επτά θετικά κρούσματα. Όμως, πριν ανοιχτούν στη θάλασσα, τα συνολικά 60 μέλη του πληρώματος είχαν παραμείνει σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών σε ένα ξενοδοχείο της Ουσουάια και, πριν από αυτό, είχαν εξεταστεί για τον κορονοϊό. Όλοι τους βρέθηκαν αρνητικοί.

«Είναι δύσκολο να καθορίσουμε πώς μολύνθηκε το πλήρωμα, γνωρίζοντας ότι επί 35 ημέρες δεν είχαν καμία επαφή με τη στεριά και ο ανεφοδιασμός γινόταν μόνο έξω από το λιμάνι της Ουσουάια», εξήγησε η Αλεχάντρα Αλφάρο, η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στη Γη του Πυρός. Μια ομάδα μελετά τη χρονική στιγμή που άρχισαν να παρουσιάζουν συμπτώματα οι αλιείς για να καθορίσει το «χρονοδιάγραμμα των μολύνσεων», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο του Περιφερειακού Νοσοκομείου της Ουσουάια, τον Λέαντρο Μπαλατόρε, πρόκειται για «μια περίπτωση που δεν περιγράφεται πουθενά αλλού σε δημοσιευμένες μελέτες, επειδή μια περίοδος επώασης (του ιού) τόσο μεγάλη δεν αναφέρεται πουθενά». «Ακόμη δεν μπορούμε να εξηγήσουμε πώς εμφανίστηκαν τα συμπτώματα. Είναι εκπληκτικό, αλλά κάνουμε πέντε υποθέσεις, τις οποίες θα πρέπει να εξετάσουμε για να καθορίσουμε τι συνέβη», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, το πλήρωμα μπήκε ξανά σε καραντίνα, αυτή τη φορά πάνω στο αλιευτικό που επέστρεψε στο λιμάνι της Ουσουάια. Την Κυριακή, τα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Αργεντινή ξεπέρασαν τα 100.000 και οι νεκροί ανέρχονται στους 1.859.

Το περιστατικό δεν αποκλείεται να πυροδοτήσει εκ νέου τις «θεωρίες συνωμοσίας» ότι ο ιός διασπείρεται από αεροπλάνα. Τον προηγούμενο μήνα, επεισόδια ξέσπασαν μετά από φήμες ότι ο ιός διασπείρεται μέσω αεροψεκασμών, στην πολιτεία Τσιάπας, στο Μεξικό.

Πάντως στο ερώτημα αν θα μπορούσε ποτέ μια κυβέρνηση να κάνει τους πολίτες της πειραματόζωα βιολογικού πολέμου χωρίς αυτοί να το γνωρίζουν και να έχουν συναινέσει; Η απάντηση είναι καταφατική και όχι για μια και μόνη περίπτωση. Μια ωστόσο από τις πιο κραυγαλέες, είναι αυτή που έλαβε χώρα στην Βρετανία, όταν εκατομμύρια άνθρωποι είχαν μετατραπεί σε πειραματόζωα βιολογικού πολέμου εν αγνοία τους, κατά μια μακράν περίοδο, μεταξύ του 1940 και του 1979.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page