top of page

Ανηψιός του Μητσοτάκη αυτός που παραλίγο να σκοτώσει δικυκλιστή με τη λιμουζίνα του – Καλύπτουν το Ν


ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΛΙΟ ΚΑΙ zougla.gr

Ο ανηψιός, του ανηψιού, τω ανηψιώ! Όπως αποκαλύπτει το ΜΑΚΕΛΕΙΟ της Τετάρτης, ο νταής αστυνομικός-μοτοσυκλετιστής που έδειρε οδηγό-πολίτη στην Μιχαλακοπούλου, την στιγμή εκείνη βρισκόταν εν κινήσει στη συνοδεία του ανιψιού του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Το θέμα κρατήθηκε μυστικό. Το γιατί το γνωρίζετε: 11 εκατ. την πρώτη φορά, 9 την επομένη, ποιος να μιλήσει; Και τα 33 εκατ. από τις τράπεζες. Πολλά τα λεφτά, Άρη και Γρηγόρη. Και τα 10 εκατ. από τη ΔΕΗ που έρχονται. Πάει το Κράτος, χρεωκόπησε.

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης που ως ιδιώτης δικηγόρος είχε αναλάβει το στήσιμο των offshore της Energa του Φλώρου και ταΐζει με την υπογραφή του τους δημοσιογράφους να σιωπούν, βρέθηκε να είναι στο Μαξίμου ως ο πιο στενός συνεργάτης του θείου του, με την ανάληψη των καθηκόντων του τελευταίου. Προσέξτε όμως την διαπλοκή! Η μοτοσυκλέτα υπ’ αριθμόν … 955, είχε προ μηνός αγοραστεί από τον ΟΔΔΥ για την ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ του εθνικού εργολάβου κυρίου Περιστέρη αλλά “παραχωρήθηκε” στη συνοδεία του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, του άλλου δηλαδή ανιψιού του πρωθυπουργού.

Η μεγάλη κυβισμού όμως μοτοσυκλέτα κατέληξε στη συνοδευτική ασφάλεια του συμβούλου του πρωθυπουργού και ανηψιού του, στον γιο δηλαδή της Κατερίνας Μητσοτάκη. Ο 40χρονος, με την έναρξη του επεισοδίου έγινε «μπουχός» με τη λιμουζίνα του, ενώ σήμερα αναμένονται εξελίξεις μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας καθώς η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, που ανέλαβε να ξεδιαλύνει το «μυστήριο» επεδίωξε εξ αρχής να μη βγουν ονόματα προς τα έξω και εκτεθεί ο διοικητής Ηλίας Κοσυβάκης, αγαπημένο τέκνο και συντοπίτης της Όλγας Γεροβασίλη.

Με μία ανακοίνωση που την «χρεώνεται» το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης επιχείρησε το απόγευμα της Τετάρτης να «πετάξει την μπάλα στην εξέδρα» με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης στην σοβαρή υπόθεση του ξυλοδαρμού πολίτη εν μέση οδώ από την φρουρά του άμεσου συνεργάτη του πρωθυπουργού.

Προηγουμένως έστω και με καθυστέρηση η Αξιωματική Αντιπολίτευση με τον αρμόδιο τομεάρχη Γιάννη Ραγκούση κατέθετε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για την υπόθεση αυτή. Η εφημερίδα «Αυγή» είχε ήδη αναρτήσει δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο τα δύο άτομα που ξυλοκόπησαν βάναυσα και αναίτια τον πολίτη στην οδό Μιχαλακοπούλου ανήκουν στην προσωπική φρουρά του Γρηγόρη Δημητριάδη, ανιψιού του πρωθυπουργού και Νο 2 του Μαξίμου. Οι εξελίξεις αυτές ακολούθησαν τις αποκαλύψεις του zougla. gr το οποίο από τις τελευταίες εικοσιτέσσερεις ώρες είχε δημοσιεύσει όλες τις λεπτομέρειες και τα στοιχεία που οδηγούσαν κατευθείαν στα ενδότερα των έσω του Μαξίμου και στο στενό περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ήδη από την Τετάρτη το μεσημέρι είχε διαφανεί η πρόθεση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και προσωπικά του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να καλύψουν τον κ. Γρηγόρη Δημητριάδη και να «φορτώσουν» τις ευθύνες στον αστυνομικό και τον ιδιώτη σεκιουριτά οι οποίοι ξυλοκόπησαν τον πολίτη. Με διαρροές σε «ειδικές ιστοσελίδες» και επιστρατεύοντας «βαποράκια πληροφόρησης» ο μηχανισμός του Υπουργείου άφηνε να εννοηθεί πώς δεν υπήρχε ούτε συνοδεία ούτε και συνοδευόμενο πρόσωπο και πως το όλο περιστατικό ήταν απλά ένας διαπληκτισμός μεταξύ του αστυνομικού και ενός πολίτη. Όλα αυτά βεβαίως για να μην υπάρξει πολιτικό κόστος για το Μαξίμου και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Παράλληλα ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης επιχείρησε να απαξιώσει το ίδιο το τεκμήριο το οποίο δεν είναι άλλο από το επίμαχο video το οποίο περιγράφει λεπτομερώς την βάρβαρη συμπεριφορά των μπράβων του πρωθυπουργικού συνεργάτη. Μάλιστα αναφέρεται εντέχνως πώς το video το τράβηξε ο Ρουβίκωνας θέτοντας ζήτημα αξιοπιστίας του βιντεοσκοπημένου υλικού. Είναι προφανής η πρόθεση των αρχών να καλύψουν με κάθε τρόπο το Μαξίμου αλλά ωστόσο υπάρχουν και κάποια όρια στην συνειδητή εξαπάτηση της κοινής γνώμης.default50%75%100%150%200%300%400%defaultmonospaced serifproportional serifmonospaced sans serifproportional sans serifcasualcursivesmall capitaldefaultwhiteblackredgreenbluecyanyellowmagentadefault100%75%50%25%defaultraiseddepresseduniformdrop shadoweddefaultwhiteblackredgreenbluecyanyellowmagentadefault100%75%50%25%0%defaultwhiteblackredgreenbluecyanyellowmagentadefault100%75%50%25%0%00:0000:28

Το video είναι αποκαλυπτικό. Η σκηνή βιντεοσκοπήθηκε από πολίτη. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, ο ρόλος της αναρχικής συλλογικότητας “Ρουβίκωνας” αρχίζει και τελειώνει στην ανάδειξη του γεγονότος, μέσω της προβολής του βίντεο. Δηλαδή το μέλος της συλλογικότητας Γιώργος Καλαϊτζίδης δέχθηκε το βίντεο ως καταγγελία από τον πολίτη που το τράβηξε, ο οποίος του το έστειλε με τον στόχο της ανάδειξης του γεγονότος, λόγω της γνωστής δράσης της συλλογικότητας. Όπερ σημαίνει, ότι ο “Ρουβίκωνας” δεν έχει καμία συμμετοχή στο περιστατικό.Στο μαγνητοσκοπημένο υλικό περιγράφεται με σαφήνεια πώς η μηχανή μεγάλου κυβισμού με δύο αναβάτες συνόδευε επίσημο αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια. Δεν υπάρχει δηλαδή καμία αμφιβολία για την εξέλιξη των γεγονότων. Αλλά ας πάρουμε και ως υπόθεση εργασίας πώς το videο όντως μαγνητοσκοπήθηκε από τον Ρουβίκωνα. Τι θα άλλαζε ως προς την ουσία των πραγμάτων; Θα ακύρωνε μήπως τον βάναυσο και αναίτιο ξυλοδαρμό ενός πολίτη από την συνοδεία ενός κυβερνητικού στελέχους; Θα μείωνε τις πολιτικές ευθύνες του Γρηγόρη Δημητριάδη; Θα ακύρωνε κάθε κατηγορία για τον τρόπο λειτουργίας της κυβερνητικής ελίτ, για τον νεποτισμό της και την φεουδαρχική συμπεριφορά της; Όχι βέβαια. Αλλά τα παραπάνω ερωτήματα προφανώς δεν διανοήθηκε να τα εξετάσει ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης πριν προβεί μέσω του μηχανισμού του στην ανακοίνωση του.

Τελικά την Τετάρτη κατά τις απογευματινές ώρες είχε καταστεί σαφές πώς η τακτική συγκάλυψης που ακολουθήθηκε από τον μηχανισμό του Μαξίμου προκειμένου να μην εκτεθεί το Νο 2 του πρωθυπουργικού γραφείου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, είχε παταγωδώς αποτύχει. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση είχε αναγκαστεί εκ των δημοσιευμάτων αλλά και των αναρτήσεων στα Social Media να παρέμβει στην υπόθεση. Έστω χλιαρά και πολύ, μα πάρα πολύ προσεκτικά.

Το θέμα έφθασε στη Βουλή. Το επίμαχο videο είχε κάνει ήδη τον γύρο του Διαδικτύου. Αργά η γρήγορα και μάλλον συντομότερα του αναμενομένου, το πρωθυπουργικό γραφείο θα υποχρεωθεί να αναλάβει τις ευθύνες του και το συνεχώς διογκούμενο πολιτικό κόστος από αυτήν την υπόθεση ξυλοδαρμού. Ένα μέρος αυτής της διόγκωσης θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν η πρωθυπουργική ελίτ είχε προτιμήσει να αντιμετωπίσει την αλήθεια παρά να σκηνοθετήσει άτεχνα την επιχείρηση συγκάλυψης.

Μετά τον επιτυχή χειρισμό της πανδημίας, η άθλια συμπεριφορά ενός αστυνομικού και η βλακώδης διαχείριση αυτής της υπόθεσης από την κυβέρνηση έγιναν αιτία να «χυθεί η καρδάρα με το γάλα». Τελικά ο ανιψιός κοστίζει κάτι παραπάνω από τις υπηρεσίες που προσφέρει στο πρωθυπουργικό γραφείο. Η χειρότερη αλήθεια είναι πάντα προτιμότερη από το καλύτερο ψέμα.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page