top of page

ΕΚΤΑΚΤΟ! Τρίτο Ρωσικό Καταδρομικό Εισέρχεται Στο Αιγαίο – Υπερσυγκέντρωση Δυνάμεων Στην Περιοχή Μας


Υπερσυγκέντρωση έχουμε με την κάθοδο και τρίτου ρωσικού ανθυποβρυχιακού πλοίου κατευθυνόμενων πυραύλων «Pytlivy», σε Αιγαίο-Α.Μεσόγειο, ενώ διεξάγεται η διεθνή αεροπορική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ-2018», με την παρουσία ΗΠΑ,Ισραήλ, Ελλάδος, Ιταλίας κά, ενώ ταυτόχρονα στο Ισραήλ διεξάγεται αμερικανο-ισραηλινή χερσαία άσκηση παρουσία αμερικανικού αεροπλανοφόρου/αποβατικού με 2500 πεζοναύτες και δύο ακόμη πλοίων με ειδικά καθήκοντα.

Αυτό είναι το τρίτο από τις αρχές της εβδομάδας, ρωσικό πολεμικό πλοίο που εισήλθε στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Το πλοίο ανήκει στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας και απέπλευσε από την Σεβαστούπολη για τον Βόσπορο και το Αιγαίο , σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

«Το πλοίο θα ενωθεί με τις δυνάμεις της μόνιμης μοίρας του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Μεσόγειο », ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Interfax-AVN» σήμερα .

Επί του παρόντος, το ρωσικό πλοίο διέρχεται των στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων, ενημερώνει το ρωσικό ΓΕΝ .

Υπενθυμίζουμε ότι στις 12 Μαρτίου, εισήλθε στο Αιγαίο το αποβατικό πλοίο «Μινσκ», στις 13 Μαρτίου η φρεγάτα κατευθυνόμενων πυραύλων «Admiral Grigorovich» κλάσεως «Ναύαρχος Essen», που είναι εξοπλισμένη με πυραύλους cruise «Calibr».

Η φρεγάτα «Admiral Grigorovich» συνοδεύεται και από δύο υποβρύχια του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στη Μεσόγειο Θάλασσα για τα οποία κινητοποιήθηκε ολόκληρη η ναυτική διοίκηση του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και το ένα εξ αυτών το αναζητούσε ελληνικό υποβρύχιο στο Ιόνιο .

Η παρουσία ισχυρών μονάδων επιφανείας της Ρωσίας αποτελεί προοίμια ευθείας πολεμικής σύγκρουσης ΗΠΑ και Ρωσίας, σε συνδυασμό με την αυστηρότατη ανακοίνωση του επικεφαλής των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγού Βαλέρι Γερασίμωφ….ο οποίος προανήγγειλε στην ουσία «αεροπορική επίθεση κατά της Δαμασκού από τις ΗΠΑ …με «πρόσχημα» κατά τον ίδιο, την χρήση χημικών αερίων κατά του άμαχου πληθυσμού».

Ο ίδιος τόνισε με εμφατικό τρόπο ότι σε περίπτωση απειλής ζωής Ρώσων στρατιωτικών και μελών των ενόπλων δυνάμεων…οι ΗΠΑ «θα λάβουν αντίποινα με πυραύλους κατά του αεροπλανοφόρου USS iwo jima το οποίο θα χρησιμοποιήσουν ( ως βάση για αεροπορική επιδρομή)».

Ενώ λαμβάνουν χώρα όλα αυτά… Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο προαναγγέλλει ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, αφού λόγω της Συρίας βλέπει ανάφλεξη στις σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας με την εμπλοκή μάλιστα και του Ιράν. Προφανώς και η Τουρκία θα βάλει το δαχτυλάκι της, αφού ήδη σπεύσει να πάρει θέση στη Συρία.

Στην αναφορά του στη Συρία ο Ερντογάν είπε πως εκεί οι Αμερικανοί έχουν είκοσι βάσεις, εκεί, είπε, έχουν στρατό και το Ιράν και η Ρωσία. Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί χρειάζονται οι αμερικανικές βάσεις στη Συρία, όπου υπάρχουν και δυνάμεις και της Ρωσίας και του Ιράν, αναρωτήθηκε και συνέχισε λέγοντας πως αν γίνει χρήση δυνάμεων, τόνισε, τότε θα γίνει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος.

Εδώ ένα ερώτημα μόνο υπάρχει …τι γνωρίζει ο Τούρκος πρόεδρος …από την Μόσχα μέσω Τσαβούσογλου και προβαίνει σε αυτές τις δηλώσεις …οι οποίες είναι σοβαρές και άκρως επικίνδυνες για ολόκληρο τον πλανήτη;

Μήπως ο ίδιος έχει ήδη πάρει θέση εναντίον της δύσης και των ΗΠΑ συνεταιριζόμενος με Ρώσους και Ιρανούς;

πηγη....Ethnikosmaxitis

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page