top of page

EKTAKTH ΕΙΔΗΣΗ: Σε θέση μάχης το ΠΝ της Αιγύπτου – Σκάφη και υποβρύχια απέναντι από τον τουρκικό στό


«Φωτιά» παίρνει ολόκληρη η Ανατολική Μεσόγειο μετά το «άπλωμα» απέναντι από τον τουρκικό στολίσκο του αιγυπτιακού ναυτικού στο κοίτασμα «Ζορ».

Μετά από προσωπική εντολή του προέδρου και στρατάρχου της Αιγύπτου Αλ Σίσι …το αιγυπτιακό πολεμικό ναυτικό με μοίρα πάνοπλων πολεμικών σκαφών του και τουλάχιστον 4 υποβρυχίων «ακροβολίστηκε » σε θέση βολής…γύρω από το κοίτασμα Ζορ …σε ευθεία αντιπαράθεση με την ισχυρή παρουσία τουρκικών πολεμικών πλοίων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ότι δεν κάνει ο Τσίπρας με το ελληνικό πολεμικό ναυτικό μας στην Κύπρο ως οφείλει λόγω του κοινού δόγματος …υλοποιεί έμμεσα ο Αιγύπτιος πρόεδρος ο οποίος ως πρόεδρος και στρατάρχης γνωρίζει τι ακριβώς «τραβάει η όρεξη Ερντογάν».

Οι ένοπλες Δυνάμεις της Αιγύπτου αναφέρει ανακοίνωση του αιγυπτιακού επιτελείου αποστέλλουν μοίρα πολεμικών σκαφών και υποβρυχίων «εφαρμόζοντας τα μέτρα ασφαλείας στο τομέα του φυσικού αερίου Zohr στην Ανατολική Μεσόγειο για την καταπολέμηση ενδεχόμενων απειλών».

Οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις την ίδια στιγμή υλοποιούν την στρατιωτική επιχείρηση στο Σινά , ενώ οι ναυτικές δυνάμεις της χώρας θα διεξάγουν μια σειρά αποστολών για να εξασφαλίσουν ζωτικής και στρατηγικής σημασίας τοποθεσίες στα χωρικά ύδατα της χώρας για την προστασία των εθνικών και οικονομικών συμφερόντων και των επενδύσεών της, καταλήγει το γενικό επιτελείο του στρατού της Αιγύπτου..

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι το αιγυπτιακό πολεμικό ναυτικό αποτελεί την εγγύηση για την εξασφάλιση της ασφάλειας σε μεγάλες αποστάσεις από την ακτή, χρησιμοποιώντας σύγχρονη πυραυλική τεχνολογία με προηγμένες δυνατότητες μάχης, συμπεριλαμβανομένων υποβρυχίων , φρεγατών και πολεμικών πλοίων με κατευθυνόμενους πυραύλους , καθώς και ειδικών επίλεκτων μονάδων κομάντος με υψηλή κινητικότητα και ευελιξία.

Υπενθυμίζουμε ότι Κύπρος και Αίγυπτος έχουν υπογράψει μνημόνιο αμυντικής συνεργασίας για αεροναυτική έρευνα και συνεργασία , με την υπογραφή του Υπουργού Άμυνας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου,στρατηγού Sedki Sobhy, παρουσία του Υπουργού Άμυνας της Κύπρου Χριστόφορου Φωκαϊδης .

Το εάν θα ενεργοποιηθεί αυτή η αμυντική συμφωνία ή οτιδήποτε άλλο θα του δούμε αμέσως τις επόμενες ώρες όταν όλα θα είναι πιο ξεκάθαρα .

Τονίζουμε όμως ότι η Αίγυπτος σε αντίθεση με την Ελλάδα αγόρασε σχετικά πρόσφατα υπερσύγχρονα πολεμικά πλοία, αεροσκάφη και γενικά σύγχρονο οπλισμό διότι απέναντι της έχει τον Τούρκο σουλτάνο που «βράζει» από το κακό του , μετά την πτώση του καθεστώτος Μόρσι και των «αδελφών μουσουλμάνων».

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος όμως , σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες του, γνωρίζει ότι ο επόμενος στόχος της οθωμανικής αυτοκρατορίας του Ερντογάν είναι η χώρα του στην οποία συλλαμβάνονται ακόμα και τώρα Τούρκοι κατάσκοποι.

΄Όσο για την Ελλάδα …πρέπει να είχαμε παραλάβει «χθες» ότι μπορεί να παραλάβουμε με δανεισμό σε εξοπλισμό για το Αιγαίο, διότι ο πόλεμος με την Τουρκία μετά την στάση και τις δηλώσεις Ερντογάν είναι ..ante portas.

Την ίδια στιγμή ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι επίκειται πολεμική σύρραξη στην Ανατολική Μεσόγειο λόγω των τεραστίων κοιτασμάτων .Οι Ρώσοι μάλιστα πήραν θέση και στο Λίβανο ελέγχοντας κοιτάσματα της χώρας σε θαλάσσια οικόπεδα που αμφισβητούνται από το Ισραήλ.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page