top of page

Κόντρα Γεραπετρίτη – Σκουρλέτη για Φουρθιώτη: “Δεν έχω κάτι να κρύψω” – “Παραιτηθείτε”


Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, τοποθετήθηκε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας και αναφέρθηκε στην υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη, με αποτέλεσμα στη συνέχεια οι τόνοι να ανέβουν.

“Είναι δυστυχές το γεγονός, ότι σε μια ύψιστη κοινοβουλευτική διαδικασία, επιλέγει η αντιπολίτευση να προσωποποιήσει ζητήματα. Και αντί να έχουμε μια συζήτηση περί δημοσίων πολιτικών, έχουμε μια συζήτηση για ένα κυνήγι μαγισσών, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει ξεκινήσει η αντιπολίτευση και προφανώς στοχεύει εμένα και δι’εμού τον Πρωθυπουργό” είπε αρχικά.

“Είμαστε δυο διαφορετικοί κόσμοι, εγώ από εκεί που προέρχομαι και εκεί που θα επιστέψω, υφίστανται όρια και κανόνες. Υφίστανται όρια ευπρέπειας και υφίστανται όρια σε σχέση με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η ευκολία με την οποία επιχειρείτε να διασύρετε ανθρώπους υπερβαίνει κάθε όριο και κάθε κανόνα. Αυτό συνέβη στην προηγούμενη διακυβέρνηση με διώξεις που συνέβησαν εντός της Βουλής και συμβαίνει σήμερα με την στοχοποίηση ανθρώπων και την αποδόμηση χαρακτήρων. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο και δεν θα υιοθετήσω εγώ τουλάχιστον αυτήν την τακτική. Μιλήσατε για το συγκεκριμένο πρόσωπο, που έχει γίνει η αιχμή του δόρατος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον κ. Φουρθιώτη. Τον κ. Φουρθιώτη δεν τον έχω δει ποτέ. Δεν έχω βγει ποτέ σε καμία εκπομπή του, δεν έχω δώσει συνέντευξη σε κανένα έντυπό του. Στον κ. Φουρθιώτη μιλάω στον πληθυντικό όπως διαπίστωσε η κοινωνία και όπως διαπιστώσατε και εσείς από τα μηνύματα υποκλοπών, τα οποία εσείς διαχέετε και στον χώρο της Βουλής ως μεταπράτης προϊόντος εγκλήματος. Διότι πρόκειται για προϊόντα εγκλήματος” σημείωσε.

“Έχω πράγματι επικοινωνήσει 3 ή 4 φορές με τον ίδιο τηλεφωνικά, βεβαίως πριν προκύψει το οποιοδήποτε θέμα παράνομης δράσης. Έχουμε προφανώς διαφορετική αντίληψη για τα πράγματα, στη δική μου αντίληψη περί δημόσιας εξουσίας όταν οποιοσδήποτε υποβάλλει μια αναφορά, που αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα. Η αναφορά πρέπει να λάβει απάντηση, όχι επιλεκτική, απάντηση επί της ουσίας. Ξέρετε και στους δημοσιογράφους και εκδότες των δικών σας εφημερίδων, στον ίδιο ακριβώς τόνο και με τον ίδιο τρόπο απαντώ. Σε οτιδήποτε τίθεται που αφορά ζητήματα που έχουν να κάνουν με το νομοθετικό έργο ή δικά τους αιτήματα προφανώς λαμβάνουν απάντηση. Δεν γίνεται ποτέ εν κρυπτώ, γίνεται πάντα διαφανώς. Εγώ δεν έχω κάτι να κρύψω” υπογράμμισε ο κ. Γεραπετρίτης.

“Άρα αυτή τη στιγμή με μέμφεστε όχι για το τι έχω πει αλλά αποκλειστικά για το γεγονός ότι έχω μια επικοινωνία. Ήταν δύο μηνύματα, προϊόντα υποκλοπής, που το μεν ένα είναι ευχετήριο απαντητικό στον πληθυντικό και το άλλο είναι απάντηση σε ένα αίτημα που υπεβλήθη και η απάντηση είναι αρνητική. Απορρίπτεται το αίτημα που ετέθη από τον κ. Φουρθιώτη και τον σταθμό του” διευκρίνισε ο υπουργός Επικρατείας.

“Αυτή την τακτική δεν θα την ακολουθήσω. Αυτού του τύπου ο πολιτικός καιροσκοπισμός που θεωρεί ότι κάθε μέσο είναι θεμιτό για να εξυπηρετήσουμε τον πολιτικό μας σκοπό, δεν ταιριάζει στη σκέψη μου. Δεν ζήτησα κανένα αντάλλαγμα, δεν έκανα καμία συναλλαγή, δεν φοβάμαι τίποτε. Μπορείτε να στοχοποιείτε όσο θέλετε. Σήμερα υιοθετείτε τον κ. Φουρθιώτη ως πολιτικό σας παιδί, αναμασάτε τα λεγόμενά του” συμπλήρωσε.


Κόντρα Σκουρλέτη – Γεραπετρίτη

“Δεν διαψεύσατε την ύπαρξη των sms και των συνομιλιών στελεχών σας με τον κ. Φουρθιώτη, αντίθετα τα επιβεβαιώσατε και ως προς το περιεχόμενο και ως προς την ύπαρξή τους. Στο μόνο που αναφερθήκατε είναι ότι παρανόμως εκλάπησαν. Το πολιτικό ζήτημα δεν είναι από πού βρέθηκαν, αλλά ότι ένας υπουργός Εργασίας απολογείται σε έναν παρουσιαστή του επιπέδου και των χαρακτηριστικών του κ. Φουρθιώτη και του ζητάει συγγνώμη” δήλωσε αρχικά ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

“Αυτός ο κύριος είχε 15 άτομα αστυνομική φρουρά όταν γνωρίζουμε ότι δεν μας περισσεύουν οι αστυνομικοί. Πόσους θα διορίσετε για να έχετε ακόμα και στους Φουρθιώτηδες 14 άτομα, όταν υπάρχει άγριο έγκλημα έξω; Αυτά είναι προκλητικά” πρόσθεσε.

“Θα έπρεπε να είχατε παραιτηθεί ήδη ή να αποπεμφθείτε, το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός σας κρατάει σημαίνει ότι έχει και αυτός την πλήρη ευθύνη για τις σχέσεις διαπλοκής, συναλλαγής που χτίζει η κυβέρνησή σας με τους Φουρθιώτηδες. Λίστα Πέτσα, Φουρθιώτηδες, σχέσεις διαπλοκής δεν θα σας σώσουν” υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης.

“Θέλησα να απαντήσω με πραγματικά περιστατικά και επιχειρήματα. Λυπάμαι κ. Σκουρλέτη γιατί αντιλαμβάνομαι ότι το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι απλώς να δημιουργήσετε μια σύγχυση για την πραγματικότητα για την επιδίωξη πρόσκαιρων πολιτικών ωφελημάτων. Διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα, χρησιμοποιείτε κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο” απάντησε ο κ. Γεραπετρίτης.

“Θα σας πω ένα και μόνο πράγμα σε αυτή την κυβέρνηση και σε ότι αφορά εμένα προσωπικά δεν έχει υπάρξει ούτε μία στιγμή, που να εξυπηρετήθηκε ιδιωτικό συμφέρον. Θα ήμουν καλύτερα να βρισκόμουν εκτός πολιτικής. Ξέρετε, μερικοί άνθρωποι από εδώ έχουν και ζωή και έξω, μπορούν να βρίσκονται και εκτός πολιτικής και να είναι εξίσου καλά” επεσήμανε ο υπουργός, προκαλώντας φωνές από τον Πάνο Σκουρλέτη.

“Θα κάνετε σόου στη Βουλή Κυριακή πρωί; Την επόμενη φορά κ. Σκουρλέτη θα με αναγκάσετε να λειτουργήσω διαφορετικά. Δεν θα προστατέψετε εσείς τον Πρωθυπουργό. Τον προστατεύουμε οι βουλευτές της ΝΔ. Κύριε Παππά τσιμουδιά, αν πιστεύετε ότι δεν μπορώ να κοιτάξω και από εδώ” σημείωσε σε υψηλούς τόνους ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης.コメント


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page