top of page

Δευτερολογία Τσίπρα: Για τις Cayenne έχετε ήδη κάνει πολλά – Σφοδρή επίθεση στον Μητσοτάκη


«Είστε η χειρότερη κυβέρνηση τη χειρότερη στιγμή» είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ζήτησε από τον Πρωθυπουργό αλλαγή υποδείγματος πολιτικής για την αντιμετώπιση της κρίσης ακρίβειας, για να σημειώσει πως «επειδή είμαι απολύτως βέβαιος ότι ούτε θέλετε ούτε μπορείτε να έχετε αλλαγή υποδείγματος, γι’ αυτό λέμε ότι είστε η χειρότερη κυβέρνηση τη χειρότερη στιγμή».

«Εμείς ακριβώς επειδή θεωρούμε ότι σε αυτές τις ειδικές περιστάσεις που αντιμετωπίζει η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση που δεν θα λέει δικαιολογίες, αλλά θα αναλάβει την ευθύνη για σχέδιο έκτακτης ανάγκης που θα έχει στο επίκεντρο τη δημόσια, κρατική παρέμβαση και επειδή πιστεύουμε ότι δεν το μπορείτε, γι’ αυτό ζητάμε εκλογές. Για μια προοδευτική κυβέρνηση που θα αναλάβει τα ηνία και θα βγάλει τη χώρα από την κρίση», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ακόμη ότι «όταν ο πρώην εκπρόσωπος και νυν αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας βγαίνει δημοσίως και λέει την αλήθεια, όσα και να μας λέτε εσείς εδώ τώρα… Είπε ότι δεν θα πάμε εκλογές γιατί θα μας τιμωρήσει ο λαός», σχολίασε, προσθέτοντας πως «αυτό που καταλαβαίνει ο μέσος πολίτης είναι ότι είστε η μοναδική κυβέρνηση που από την πρώτη μέρα της ανάληψης εξουσίας άρχισε να μιλά για πρόωρες εκλογές, με διαρροές, με επίσημες, με υπόγειες διαρροές, με πρωτοσέλιδα». Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «είμαι ο τελευταίος στον οποίο θα καταλογίσετε ότι δεν έχω την αίσθηση της ευθύνης για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Ήμασταν αυτοί που πληρώσαμε ακριβό τίμημα, πολιτικό κόστος για να βγει η χώρα από τα μνημόνια και να ρυθμιστεί το δημόσιο χρέος. Ρύθμιση του χρέους, 37 δισ. ευρώ στα Ταμεία και έξοδος από τα μνημόνια πήρατε από τον ΣΥΡΙΖΑ». «Το ερώτημα είναι γιατί ενώ άλλες χώρες πήραν πρωτοβουλίες για τη μείωση του ΦΠΑ στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα ευρείας κατανάλωσης και εσείς το αρνείστε» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε: «1,5 δισ. ευρώ δίνουμε κάθε χρόνο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. 6,6 δισ. ευρώ έχετε δώσει σε απευθείας αναθέσεις. Μην μας λέτε κ. Μητσοτάκη ότι ξαφνικά σας έπιασε ο πόνος για τις στοχευμένες παρεμβάσεις και γι’ αυτό δεν αναλαμβάνετε την πολιτική ευθύνη να μειώσετε τον ΕΦΚ στα καύσιμα. Πρώτα απ’ όλα είναι ένα επιχείρημα που δεν ευσταθεί καθώς η μεγάλη πλειοψηφία χαμηλών εισοδημάτων καταναλώνει πολύ μεγάλο μέρος του εισοδήματός του σε αυτά και δεύτερον γιατί εδώ δεν υπάρχει ζήτημα μόνο για τη βενζίνη και το diesel κίνησης, αλλά είναι και το πετρέλαιο θέρμανσης. Πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος και υπάρχουν συμπολίτες μας που κρυώνουν μέσα στο σπίτι τους. Δεν μπορούν να ανάψουν το καλοριφέρ. Τρεις μήνες πέρασαν τουρτουρίζοντας. Αυτούς να έχετε στο μυαλό σας όταν συζητάμε. Τις Cayenne έχετε στο μυαλό σας; Εσείς για τις Cayenne έχετε ήδη κάνει πολλά. Όταν δώσατε τη δυνατότητα για αφορολόγητο στη γονική παροχή έως 800.000 ευρώ ανά γονέα ανά παιδί.. Αν ένα ζευγάρι έχει δύο παιδιά είναι έως 3,2 εκατ. ευρώ. Ποιοι έχουν ακίνητη περιουσία 3,2 εκατ. ευρώ κύριοι της ΝΔ που σας έπιασε ο πόνος για τις Cayenne. Ποιοι; Αυτοί που έχουν Fiatάκι ή αυτοί που έχουν Cayenne;»,Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page