Γεωργιάδης: Αχαριστία να ζητεί και άλλα χρήματα η εστίαση
“Αχαριστία” χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης την έκκληση των επαγγελματιών της εστίασης να λάβουν περισσότερους πόρους στήριξης, λόγω των νέων υγειονομικών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση.
Όπως είπε σχετικά με το λουκέτο που θα βάλει ο κλάδος της εστίασης την Τρίτη, το να ακούγεται ότι δεν έχουμε στηρίξει την εστίαση με τέτοια ένταση και ότι ο κλάδος ζητάει και διεκδικεί νέα χρήματα είναι πάρα πολύ άδικο.
” Στη συνάντηση μας στο Μέγαρο Μαξίμου πριν από λίγες ημέρες οι εκπρόσωποι του λιανικού εμπορίου ενώπιον του κ. Καββαθά και του κ. Πρωθυπουργού, εξέφρασαν το πολύ μεγάλο τους παράπονο ότι η εστίαση πήρε τεράστιους πόρους σε σχέση με άλλους κλάδους. Η αλήθεια είναι ότι η εστίαση έχει πάρει υπερδιπλάσιους πόρους από οποιονδήποτε άλλο κλάδο στην Ελλάδα. Άρα από ένα σημείο κι έπειτα αρχίζει να ακούγεται και λίγο σαν αχαριστία όλο αυτό το πράγμα.
Γιατί οι πόροι που πήγαν στην εστίαση τους στερήθηκαν από το λιανικό εμπόριο, από τους ελεύθερους επαγγελματίες και από οποιονδήποτε άλλο κλάδο. Άρα νομίζω ότι ο κ. Καββαθάς που είναι ένας λογικός άνθρωπος θα πρέπει λίγο να βάλει στον δημόσιο λόγο του και αυτή την παράμετρο: ότι εκπροσωπεί ένα κλάδο που κατά δήλωση όλων των άλλων είναι ο πιο ευνοημένος από την κυβέρνηση και από εμένα προσωπικά “, συμπλήρωσε και συνέχισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι ο κλάδος ότι στεναχωρήθηκε για τα μέτρα.
” Είναι σεβαστό αυτό, κανένας μας δεν ήθελε αυτά τα μέτρα. Αλλά η στενοχώρια τους δεν πρέπει να κατευθύνεται προς τη κυβέρνηση που αναγκαστικά τα θέσπισε λόγω της πανδημίας, αλλά στους ανεμβολίαστους συμπολίτες του που επιμένουν να υπάρχει πανδημία στην Ελλάδα με το να μην εμβολιάζονται”, τόνισε με έμφαση.
Γιατί κατεβάζει ρολά η εστίαση
Μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε τους λόγους που ο κλάδος της εστίασης κατεβάζει ρολά την Τρίτη.
Όπως είπε “πράγματι κάποια εστιατόρια, όχι όλα, ιδιαίτερα τα εστιατόρια σε πόλεις όπου το ποσοστό εμβολιασμού είναι πάρα πολύ χαμηλό κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, αυτά τα εστιατόρια έχουν μείωση τζίρου με τα μέτρα” και τόνισε ότι ” ένας ανεμβολίαστος μπορεί να στείλει έναν φίλο του εμβολιασμένο να ψωνίσει ένα παντελόνι ή κάτι άλλο θέλει από ένα κατάστημα αλλά δεν μπορεί να τον στείλει να φάει για αυτόν “. Kαι παραδέχθηκε ότι ότι δεν έχουν αρχίσει να κινούνται ιδιαίτερα πολύ οι ανεμβολιάστοι πολίτες με τα rapid test ωστόσο εκτίμησε ότι δεν μπορούν να κάτσουν όλη μέρα στα σπίτια τους.
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυστηροποιηθούν περαιτέρω τα μέτρα
Στην ερώτηση εάν υπάρχει το ενδεχόμενο από εβδομάδα να αυστηροποιηθούν περαιτέρω τα μέτρα είπε ότι ” με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα λαμβάνονται και οι αποφάσεις. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε τα μέτρα που λάβαμε το περασμένο Σάββατο αποδίδουν. Και η πανδημία έχει μια κάμψη ως προς την άνοδο της και οι εμβολιασμοί έχουν προχωρήσει”.
“Δυστυχώς και αυτό είναι λυπηρό, έχουν προχωρήσει πάρα πολύ σε νεότερες ηλικίες δηλαδή σε αυτούς που θέλουν να μπουν σε εστιατόρια και στα κλαμπ και δεν μπορούν να μπουν επειδή δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού παρά στις μεγαλύτερες ηλικίες που είναι και το πραγματικό πρόβλημα της χώρας. Δηλαδή το πρόβλημα δεν είναι εάν θα νοσήσει ένας νέος. Ο νέος τις περισσότερες περιπτώσεις είναι ασυμπτωματικός ή το περνάει πολύ ήπια”, συμπλήρωσε. Επίσης σημείωσε ότι στις ηλικίες άνω των 50 ετών δεν έχει προχωρήσει ο εμβολιασμός στο βαθμό που θέλει η κυβέρνηση και ” είναι λυπηρό αυτό γιατί αυτοί θέτουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο τη δική τους τη ζωή .Όλοι οι υπόλοιποι παίρνουμε μέτρα για να προστατεύσουμε αυτoύς . Εν πάση περιπτώσει θα δούμε τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Πάντως η πρώτη εβδομάδα των μέτρων νομίζω φαίνεται από όλους μας θετικά”.
Comentários