top of page

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το «Κομβόι των Ανθρώπων» κατευθύνεται στην Ουάσινγκτον

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το «Κομβόι των Ανθρώπων» κατευθύνεται στην Ουάσινγκτον, οι διοργανωτές αποκαλύπτουν τα σχέδιά τους

Μια αυτοκινητοπομπή με επικεφαλής φορτηγατζήδες θα ξεκινήσει στις 23 Φεβρουαρίου από την περιοχή Μπάρστοου στην Καλιφόρνια και θα κατευθυνθεί ανατολικά προς την πρωτεύουσα της συνταγματικής δημοκρατίας – Ουάσινγκτον – για να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά για να τερματίσει τις εξουσίες έκτακτης ανάγκης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης (pdf) που κηρύχθηκαν από τον Μάρτιο του 2020 ως απάντηση στην πανδημία COVID-19 και να αποκαταστήσει τις ελευθερίες που προστατεύονται από το Σύνταγμα.

Το Μπάρστοου είναι μια πόλη περίπου 100 μίλια από το Λος Άντζελες, όπου συχνά συγκλίνουν φορτηγατζήδες, καθώς είναι ένα σημαντικό σταυροδρόμι.

Η μεγάλη αυτοκινητοπομπή φέρει την ονομασία «Το Κομβόι των Ανθρώπων» και θα είναι μη κομματική και διαπολιτισμική στη φύση της.

Κατά την έναρξη της αυτοκινητοπομπής, εκτιμάται ότι 500 έως 1.000 φορτηγά θα συγκεντρωθούν και θα αναχωρήσουν ανατολικά για το Κίνγκμαν της Αριζόνα. Το επόμενο πρωί, θα αναχωρήσουν από εκεί και θα κατευθυνθούν ανατολικά στον αυτοκινητόδρομο 40 προς το Λούπτον της Αριζόνα. Στις 25 Φεβρουαρίου, σκοπεύουν να φτάσουν στο Γκλένριο του Τέξας.

Οι ακριβείς τοποθεσίες δεν έχουν ακόμη καθοριστεί λόγω της ανάγκης να διατηρηθεί η επιχειρησιακή ασφάλεια και να αφεθεί χρόνος για συντονισμό με τους τοπικούς δήμους.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις διαδρομές θα ανακοινωθούν δύο ή τρεις ημέρες νωρίτερα «ανάλογα με την ασφάλεια, αλλά μπορείτε να περιμένετε ότι θα ταξιδέψουμε κατά μήκος του I-40 και θα ανεβούμε προς την Ουάσινγκτον», δήλωσε στην Epoch Times ο Μπράιαν Μπρέις, ένας από τους βασικούς φορτηγατζήδες που οργανώνουν το The People’s Convoy.

Ο Μπρέις συμμετέχει ήδη εδώ και πέντε χρόνια σε διάφορες διαμαρτυρίες κατά της υπερβολικής ρύθμισης στον κλάδο των φορτηγών.

Πολλαπλές ομάδες θα συμμετάσχουν στο κομβόι καθώς οδηγούν προς την πρωτεύουσα.

«Μπορεί να είναι οι φορτηγατζήδες που το ξεκίνησαν – να σηκώνονται όρθιοι. Όμως αυτό είναι το “Κομβόι των Ανθρώπων” για κάποιο λόγο. Αυτό είναι για κάθε Αμερικανό, ανεξάρτητα από την καταγωγή σας ή το προσωπικό σας υπόβαθρο», δήλωσε ο Μπρέις. «Αυτό είναι για κάθε άνθρωπο που θέλει να συμμετέχει σε αυτό. Αυτό δεν είναι ένα αριστερό ή δεξιό ζήτημα. Αυτό είναι ένα αμερικανικό ζήτημα. Και αυτή η αυτοκινητοπομπή είναι για όλους. Μαμάδες σε ποδοσφαιρικά βαν, σε μοτοσικλέτες, σε λεωφορεία γεμάτα χίπηδες, [δεν] έχει σημασία. Αυτό είναι για όλους όσοι πιστεύουν στις προσωπικές τους ελευθερίες ως άνθρωποι και ως Αμερικανοί, στις προσωπικές τους ελευθερίες που προστατεύονται από το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών».

«Δεν [έχει] σημασία τι οδηγείτε, φέρτε τα αμαξίδια του γκολφ, φέρτε τα μοτοποδήλατα, φέρτε τους πάντες, αυτό είναι για όλους», πρόσθεσε. «Είναι η αυτοκινητοπομπή των ανθρώπων! Είναι για τους ανθρώπους».

Ο Μπρέις δήλωσε ότι οι επίσημες ενημερώσεις θα αναρτώνται στο thepeoplesconvoy.org, καθώς και στη σελίδα τους στο Facebook και στη σελίδα τους στο Gettr.

Αφού είδαν τα προβλήματα που είχε η καναδική αυτοκινητοπομπή με τη σελίδα τους στο GoFundMe, δημιούργησαν τρία διαφορετικά μέσα για να λαμβάνουν δωρεές μέσω πιστωτικής κάρτας, PayPal ή κρυπτονομισμάτων. Οι δωρεές διεκπεραιώνονται μέσω του μη κερδοσκοπικού Αμερικανικού Ιδρύματος για τις Πολιτικές Ελευθερίες και την Ελευθερία, το οποίο υποστηρίζεται από ιδιωτικές τραπεζικές υπηρεσίες, καθώς και από λογιστές και δικηγόρους που θα παρακολουθούν τις δωρεές και θα τις τοποθετούν ανάλογα.

Ορισμένα από τα σχέδιά τους κρατούνται ακόμη «αρκετά μυστικά», αλλά οι διοργανωτές θα εκδίδουν ενημερώσεις καθώς η εκδήλωση θα παίρνει μορφή.

Ένας άλλος στόχος του κινήματος είναι να λογοδοτήσουν οι αξιωματούχοι για τις ενέργειες που έκαναν στο όνομα της δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ο Μπρέις εξήγησε ότι θα ήθελαν να δουν «ακροάσεις στο Κογκρέσο, όσον αφορά διάφορα πράγματα: γιατί έγιναν οι ενέργειες που έγιναν, ποια επιστήμη χρησιμοποίησαν για να [στηρίξουν] τις ενέργειές τους».

Ο Μπρέις δήλωσε ότι ζητούν «ακροάσεις στη Γερουσία και πράγματα όπως δικαστικές ακροάσεις μέσω της Γερουσίας και της Βουλής, για να φτάσουμε στην πηγή της πανδημίας COVID-19, πώς ξεκίνησε, από πού ακριβώς ξεκίνησε και ποιος είναι υπεύθυνος για τα βήματα [των] εντολών και το φίμωμα ανθρώπων που έχουν επιστημονικά στοιχεία που έρχονται σε αντίθεση με αυτά που έχει πει το CDC ή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας».

Ο Δρ. Ράιαν Κόουλ, ιδρυτής της Cole Diagnostics, έχει εκφράσει δημοσίως την υποστήριξή του για την αυτοκινητοπομπή στην Ουάσινγκτον.

«Μια ομάδα 17.000 γιατρών στέκεται στο πλευρό μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που το βλέπουμε αυτό», δήλωσε ο Μπρέις, «η λευκή ρόμπα στέκεται δίπλα στα μπλε κολάρα», αναφερόμενος σε μια συλλογή υπογραφών για την αναθεώρηση του αφηγήματος COVID-19 που υπογράφουν πάνω από 17.000 γιατροί, με επικεφαλής τον Δρ. Ρόμπερτ Μαλόουν.

Οι φορτηγατζήδες έχουν ακόμη υπό ανάπτυξη πρωτόκολλα ασφαλείας, καθώς και έναν κώδικα συμπεριφοράς για τους συμμετέχοντες, τα οποία θα αναρτηθούν στον ιστότοπό τους τις επόμενες ημέρες. Έχουν επίσης σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που μπλοκαριστούν κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Ο Μπρέις πιστεύει ότι υπάρχουν ήδη ταραχοποιοί που προσπαθούν να διεισδύσουν στο κομβόι.

«Η ουσία εδώ είναι ότι δεν κάνουμε τίποτα παράνομο. Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας. Είμαστε Αμερικανοί και έχουμε το δικαίωμα να συγκεντρωνόμαστε. Και κάνουμε μια πορεία. Δεν διαφέρει σε τίποτα από τις ειρηνικές πορείες που έχουν γίνει κατά τη διάρκεια των γενεών της ιστορίας των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο Μπρέις.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προωθήσουμε ένα ειρηνικό περιβάλλον. Δεν έχουμε σκοπό να ανατρέψουμε την κυβέρνηση ή να αλλάξουμε τα αποτελέσματα των εκλογών… Δεν είμαστε κάτι τέτοιο. Είμαστε εδώ απλώς για να μας σέβονται ως Αμερικανούς που θέλουν να γίνεται σεβαστό το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών, αυτό θέλουμε».

Θέλουν να ακυρωθεί ο νόμος για τις έκτακτες εξουσίες που ενεργοποιήθηκε ως απάντηση στον ιό του ΚΚΚ (Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας), διότι διαφορετικά, ακόμη και αν αρθούν οι εντολές, μπορούν εύκολα να επανέλθουν.

«Αν μπορέσουμε να σταματήσουμε [τις εξουσίες έκτακτης ανάγκης], θα πρέπει να αγωνιστούν για να επαναφέρουν το νόμο αυτό σε ισχύ, και σε εκείνο το σημείο, όλοι θα είναι έτοιμοι να σηκωθούν και να πολεμήσουν το νόμο αυτό που θα επανέλθει σε ισχύ».

Η δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων Λέι Ντούντας εργάζεται ως κέντρο συγκέντρωσης πληροφοριών προκειμένου να υλοποιηθούν οι στόχοι της αυτοκινητοπομπής με «100 τοις εκατό νομοταγή, ειρηνικό, και επιτυχή τρόπο».

Η Ντούντας δήλωσε στην Epoch Times ότι ο στόχος της διαμαρτυρίας είναι να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στη «ρίζα του».

«Το μήνυμα είναι πραγματικά ότι η κατάχρηση των εξουσιών έκτακτης ανάγκης στην οποία έχουμε δει να εμπλέκονται πολλές πολιτείες και οι ομοσπονδιακές αρχές τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια πρέπει να σταματήσει. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης πρέπει να τερματιστεί, δεν υπάρχει πια κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε η Ντούντας.

«Διότι για να τερματίσουμε απλώς μια εντολή εδώ και μια εντολή εκεί, παίζουμε απλώς το παιχνίδι του τυφλοπόντικα και δεν φτάνουμε στη βασική αιτία του προβλήματος, η οποία είναι οι εξουσίες έκτακτης ανάγκης που ενεργοποιήθηκαν τον Μάρτιο του 2020. Επομένως, αυτές πρέπει να τερματιστούν και πρέπει να επιστρέψουμε σε μια κατάσταση κανονικότητας. Πρέπει να αποκαταστήσουμε την ελευθερία και τη λογοδοσία για κάθε παράγοντα που δεν συμπεριφερόταν σωστά σε κυβερνητικό επίπεδο».

Είπε ότι δεν περιμένουν αστυνομικά μπλόκα στην πορεία.

«Θα περάσουμε κυρίως από κόκκινες πολιτείες», δήλωσε η Ντούντας.

«Δεν περιμένουμε αυτές οι πολιτείες να μας μπλοκάρουν γιατί αυτό θα δημιουργούσε ένα μικρό μποτιλιάρισμα για την πολιτεία και περιμένουμε να συνεργαστούμε με τις τοπικές και πολιτειακές δικαιοδοσίες για να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη ροή της κυκλοφορίας καθώς προχωράμε μέσα από τις ΗΠΑ».

Η αυτοκινητοπομπή εμπνεύστηκε από το «Κομβόι Ελευθερίας» που ξεκίνησε στον Καναδά μετά την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της χώρας ότι μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι οδηγοί φορτηγών μπορούν να διασχίζουν τα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά από τις 15 Ιανουαρίου και η Αμερικανική Υπηρεσία Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (OSHA) ανακοίνωσε παρόμοιες απαιτήσεις από τις 22 Ιανουαρίου για τους μη Αμερικανούς υπηκόους φορτηγών που διασχίζουν τις ΗΠΑ.

Χιλιάδες φορτηγατζήδες αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν, με πολλούς να μένουν στην πρωτεύουσα του Καναδά, να κρούουν τις κόρνες και να συμμετέχουν σε εορτασμούς για την ελευθερία. Πέντε καναδικές επαρχίες, μεταξύ των οποίων η Αλμπέρτα, η Σασκάτσουαν, η Μανιτόμπα, το Οντάριο και το Κεμπέκ, έχουν άρει ή έχουν ανακοινώσει σχέδια για την άρση των εντολών εμβολιασμού COVID-19, ενώ άλλες έχουν χαλαρώσει ορισμένους από τους περιορισμούς που σχετίζονται με την COVID-19. Οι πρωθυπουργοί του Οντάριο και του Κεμπέκ επιμένουν ότι η χαλάρωση των περιορισμών στις επαρχίες τους δεν σχετίζεται με τις διαμαρτυρίες.

Comments


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page